Renoveringstips från duktiga snickare i Ludvika

Här delar vid med oss av bra tips för dig som vill bygga om och renovera hemmet. Vi har all information som du behöver för att din renovering ska bli så bra som möjligt.

Vissa typer av projekt är perfekt för hemmasnickaren medan andra kräver större insatser och professionella snickare.

Eftersom det kan vara svårt att själv avgöra vad som krävs för olika projekt så kan du alltid kontakta oss via formuläret för att komma i kontakt med Ludvika Bygg.

För en lyckad renovering med snickare i Ludvika

 • Tänk på att alltid ha bra verktyg hemma eftersom dessa är A och O för en lyckad renovering 
 • Om du inte äger verktyg själv är det en fördel att hyra eller ta in en snickare
 • Förutom att ha bra verktyg är det viktig att du använder rätt material för renoveringen, detta är självklart något som vi kan hjälpa dig med om du är osäker eller behöver bolla ideér
 • Hos oss finns stor erfarenhet och kompetens för alla olika sorters projekt

Råd för att förnya trappan

En snygg trätrappa förhöjer ofta intrycket i ett hem. Förr i tiden la man ofta heltäckningsmatta och vinylmatta i trappan vilket många idag vill ta bort för ett mer modernare utseende. Att ta bort olika typer av mattor och få till ett snyggt resultat kan vara lättare sagt än gjort. De har ofta fästs med starka lim som kan vara svåra att få bort och slipa ner. 

Vi har gott om råd för dig som vill göra jobbet själv och för dig som vill anlita en snickare.

Guide för dig som väljer att utföra jobbet själv 

 1. Du börja med att slita bort mattan
 2. Detta kan vara väldigt tungt och vi rekommenderar att du använder någon typ av värmepistol för att enkelt lösa upp limmet så att mattan lossnar enkelt
 3. Efter att du dragit bort mattan är det dags att slipa ner limmet så att du får en trären yta
 4.  Använd gärna en oscillerande vinkelslip på trappstegen och en spetsig multislip för att komma åt i alla små hörn och kanter

När trappstegen är fria från lim och har en fin trären yta är det dags att välja behandling för din trappa. Om träet som är exponerat är fint så är ett alternativ att enbart olja trappan. Många gånger kan dock materialet som använts ha mycket kvistar i sig och trästegen kan även ha lite olika nyanser. I dessa fall är det oftast bäst att måla trappan i en valfri kulör och använda golvlack för att få en slittålig yta.

 • Kontakta oss snickare för råd till renovering av trappa
 • Använd rätt slipmaskin för jobbet
 • Införskaffa en värmepistol för enkel borttagning av matta

Renovera köket med enkla medel

Köket är det rum vi använder mest i huset och det slits därför mer än andra rum. Bänkskivan är en yta som vi ofta ser är sliten i hus och som kan behöva bytas ut emellanåt eller helt enkelt underhållas. Har du en bänkskiva i massivt trä är det enkelt att slipa ner skivan och få bort alla ojämnheter. Använd en bra slipmaskin med rätt kornstorlek och avsluta med en riktigt bra olja för att skydda skivan mot vatten.

Renovera omoderna köksluckor

Köksluckorna är även dom ett område i huset som kan behöva renoveras med tiden. Med enkla medel så kan du modernisera luckorna och få intrycket av ett helt nytt kök. Genom att byta ut knoppar och handtag mot en nyare och modernare variant kan luckan se som ny ut. När du byter ut knoppar och handtag är det viktigt att du väljer ett alternativ som passar för de gamla hålen, annars kan det bli både svårt och kostsamt att få det snyggt i slutändan.

Snickare Ludvika informerar om att slipa om golvet

Golven i våra bostäder tar ofta emot mycket stryk genom åren och kan med tiden bli både matta och gulnade. Om du har ett parkettgolv av god kvalitet är det dock enkelt att renovera och få riktigt fina golv. Med hjälp av en snickare kan du enkelt få golven slipade och oljade så att de ser ut som nya. Även om det kostar en del pengar att slipa om golven så är det en investering som är värd att göra.

Tips för att slipa golvet på egen hand

Väljer du att slipa golvet själv så kan du alltid hyra en golvslip!

 1. Det är väldigt viktigt att du skyddar lister och socklar i kök så att de inte skadas när du slipar golvet 
 2. Ett tips är att skruva bort listerna och sätta fast dem i efterhand för att minimera risken för skada
 3. När du slipat golvet är det dags att välja rätt olja eller bets
 4. Fundera över om du vill ha ett ljusare eller mörkare golv och använd samma i hela bostaden för ett enhetligt resultat

Vi uppmanar dig att se över dina fönster i sommar

Något som är viktigt är att se över sina fönster. Både fönsterbläck och foder tar mycket stryk under vinterhalvåret av både regn och snö. På sommaren kan de därför behöva underhållas så att de håller i många år framöver. Du kan behöva skrapa bort gammal färg och måla nytt. Detta är en perfekt syssla att ägna sig åt på soliga sommardagar när det inte är några problem att ha öppna fönster under torktiden. 

Varmt välkommen att kontakta oss för frågor inom bygg i Ludvika

Hör gärna av dig till oss via kontaktformuläret här på hemsidan för att få hjälp med ditt kommande renoveringsarbete. Vi är professionella snickare med lång erfarenhet av branschen.